Obeya Builder

Bekend met de fundamenten van Obeya en klaar voor de volgende stap?

Groei door tot Obeya Builder, zodat jij de ontwikkeling van de Obeya-ruimte in jouw organisatie succesvol kunt organiseren.

Jouw volgende stap!

Als jij bekend bent met de fundamenten van Obeya, dan weet je dat deze werk- en denkwijze meer is dan alleen een centrale ruimte waar belangrijke stakeholders samenkomen. Jij weet hoe de Obeya methode organisaties helpt om de vaak ontbrekende schakel tussen strategie en executie te verbeteren.

12Mprove beschikt, als Obeya Association geaccrediteerde opleider, over de juiste expertise om jouw organisatie effectief te leiden bij het succesvol implementeren van Obeya.

De Obeya Builder training van 12Mprove is het vervolg op de Fundamentals training en jouw volgende stap.

De rol van een Obeya Builder

Obeya Builders spelen een cruciale rol bij het vormgeven van de Obeya-ruimte, het managen van inhoud en het positioneren ervan binnen de context en infrastructuur van een organisatie.

Door deel te nemen aan ons uitgebreide trainingsprogramma kun je de expertise en vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om uit te blinken als Obeya Builder.

Voor wie is deze training?

De Obeya Builder training is geschikt voor directieleden, teamleiders, managers, projectmanagers en professionals die streven naar effectievere samenwerking, verbeterde besluitvorming en optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Het is ook een perfecte aanvulling voor professionals die werken in organisaties waar Lean en Agile methoden worden toegepast. 

Of je nu werkzaam bent in productie, dienstverlening, IT of een andere sector, deze training biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden om je team en organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Deze training past bij jou als:

 • je de Obeya Fundamentals training hebt gevolgd en klaar bent voor de volgende stap;

 • je de besluitvormingsprocessen in jouw organisatie wilt versnellen;

 • je actief bij wil dragen aan het succes van de Obeya-initiatieven in jouw organisatie.

Opbouw van de training

De Obeya Builder training is een verdieping op de basiskennis die je krijgt aangereikt in de Obeya Fundamentals training.

We richten ons niet alleen op de kennis een vaardigheden, maar ook houding en gedrag die je nodig hebt om volledig zelfstandig een succesvolle Obeya te implementeren en te begeleiden.

In een 2-daagse klassikale training stomen we jou met enthousiasme klaar tot een volwaardige Obeya Builder. We geven je niet alleen de theorie, we nemen je ook mee naar de praktijk, met inspirerende voorbeelden en oefeningen. Ook is er ruimte om vragen te stellen en te discussiëren over de manier waarop je Obeya in jouw organisatie kunt toepassen.

Wij zorgen er ook voor dat je volledig bent voorbereid op het officiële Obeya Builder examen van de Obeya Association. Deze doe je online, na afloop van de training.

Prijs Obeya Builder training

€ 1.675 per persoon, excl. BTW (incompany prijs op aanvraag)

 • 2 dagen interactieve klassikale training, op locatie.

 • Compleet verzorgd, met luxe lunch, koffie, thee en versnaperingen.

 • Een geaccrediteerde Obeya trainer/coach met praktijkervaring.

 • Trainingsmaterialen en presentaties als naslagwerk.

 • Voorbereiding op het online Obeya Buider examen.

 • Als je slaagt voor het examen ontvang je het Obeya Builder certificaat. 🎓

Inhoud van de training

De Obeya Builder training is een diepgaand en praktisch programma gericht op de technische details van het bouwen van een Obeya-ruimte.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • Obeya Host- en Builder-rol samenwerking

 • Het inrichten van Obeya ruimtes

 • PDCA & Obeya

 • Visueel management

 • Obeya volwassenheid ontwikkelen

 • Ritme en routines

Wat je leert:

De training leert je hoe een (digitale) Obeya-ruimte ontwerpt, hoe om te gaan met informatie en data en hoe dit te visualiseren met als doel om er gezamenlijk van te kunnen leren en te verbeteren.

Centraal staan de 11 Obeya-principes en de vier kwadranten Mindset, Alignment, Workspace en Content. Door deze principes en kwadranten onder de knie te krijgen, ben je goed uitgerust om dynamische en innovatieve Obeya-ruimtes te creëren die het delen van kennis en continu verbeteren/vernieuwen.